Turizmus

Turizmus

Harmadik fordulójához érkezett a CheckINN felsőoktatási hallgatóknak szóló Turisztikai Innovációs Versenye, amelyre az ország egész területéről, 18 egyetemről több, mint 100 hallgató jelentkezett. Az idei évben a szervezők új elemeket is beépítettek a versenybe, így az utolsó fordulóba jutó diákoknak a mentorálást követően egy élő pitchben is be kell mutatniuk ötleteiket. A legjobbak 3 millió forintos ösztöndíjat és további mentorálást nyernek.

Turizmus

A magyar turizmus az év eddig eltelt időszakában már megközelítette azt a rekordot, amelyet a járvány és a háborúk előtt, 2019-ben felállított - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Turizmus

Meglódult a magyarok külföldi kártyás költéseinek száma idén nyáron – derül ki az Erste adataiból. A bank ügyfelei július és augusztus között 27 százalékkal többször vásároltak a kártyáikkal külföldön járva, mint tavaly, és közel ugyanennyivel költöttek el több pénzt is.  A forgalom sokkal jobban erősödött a szomszédos országokban, ahová bevásárlási céllal is utazhattak, mint az üdülőterületeken – de a tengerpartokon se lehetett hiány a magyarokból. A járvány okozta turisztikai válságot már rég magunk mögött hagytuk.

Hírlevél feliratkozás

newsletter