Sokszor és sokan mondogatják, hogy külföldön kolbászból van a kerítés, és sokkal könnyebb.
Sokszor és sokan mondogatják, hogy külföldön kolbászból van a kerítés, és sokkal könnyebb.
A szakácsok életútja többnyire teljesen különbözik egymástól. Viszont az teljesen biztos, hogy konyhafőnöki pozícióba kerülni hosszú évek munkájával és nagy adag elhivatottsággal lehetséges. Rendszerint fontos, hogy ki milyen alázattal áll ki a munka porondjára, s mennyire képes a nehézségek ellenére megtenni mindent a céljai érdekében.
25 évvel ezelőtt, 1994-ben indult el családi vállalkozásként a gyorsfagyasztott termékek forgalmazásával és gyártásával foglalkozó BA-HA-MA’S Kft. Péterszegi János tulajdonossal, és fiával a vállalat születésnapi gálája előtt beszélgettünk a cég működésének néhány kulcspillanatáról, a generációváltás fontosságáról, a vállalat által képviselt értékekről és a jövőre vonatkozó tervekről is.
Miként lesz egy lányból szakács, és hogyan lesz 26 évesen konyhafőnök? Milyen nehézségei vannak a főleg férfiakból álló szakmában nőként érvényesülni? Milyen lehetőségeik vannak azoknak a szakácsoknak, akik a gyengébb nemet képviselik? Pereszlényi Alexandra elmondta nekünk, ő hogyan látja ezeket a kérdéseket.
Tasnádi Ákost, a Macesz Bistro séfjét sokan ismerik a szakmában, és azt is, hogy a Budapest bulinegyedének közepén lévő étteremben már hosszú évek óta konyhafőnökként tevékenykedik. Szakmai útjának és látásmódjának fontos része a személyisége, és az a gondolatiság, amit a munkába belevisz.
A belváros bővelkedik olyan kulináris élvezetet nyújtó helyekben, amik méltán emelik a magyarországi gasztronómia elismertségét. A Piarista közben található gyöngyszem, a Monk’s Bistrot sem kivétel ez alól, ahol modern, fesztelen, mégis elegáns környezetbe csöppenhetünk; igazi, hamisítatlan látványkonyhával, mely nem csak a turisták kedvencévé tette őket, hanem számos magyar vendég is visszajár hozzájuk. Persze, mindez nem lenne teljes a séf, Piróth Zoltán nélkül, akinek pályafutásáról és látásmódjáról beszélgettünk.