Egy séf életútja nagyon szerteágazó és különféle állomásokon kell átmennie. A pandémia által megtépázott vendéglátás pedig döcögő és nehézségekkel teli. Réti Sebestyént kérdeztük pályájáról, meglátásairól és arról, hogy ők hogyan boldogulnak a nyitás óta.
A MÁK Bistro fiatal séfjét, mint a csúcsgasztronómiában dolgozó vendéglátóst is gondolkodásra késztette a vírushelyzet. A leginkább érintett belvárosi éttermek többnyire bezártak, vagy kényszerpályán házhoz szállítással foglalkoznak. Az viszont nagyon fontos, ki miként éli meg, és ki mit hoz ki abból, amit most ránk osztott a világválság. Mizsei János pozitív attitűddel és új ötletekkel felvértezve állja a sarat.
Immáron örök témává avanzsált a Covid hatása. Számos szakember kifejtette már a véleményét és rengeteg megközelítésből olvashattunk róla. Viszont van az a séfgeneráció, aki a magyarországi vendéglátás jövőjét fogja alakítani, vagy éppen már most komoly hatással van rá. Ezek közé tartozik Tóth Pál, akinek kikértük a véleményét a mostani szomorú helyzet kapcsán.
Sokan és sokféleképpen látják a magyar vendéglátás helyzetét. Jelenleg egy olyan időszakot élünk meg, melyre eddig nem volt soha példa. Se megoldás, se recept, inkább elszigetelt magányos megoldások jellemzik azt, ami most uralkodik a piacon. Megérteni, értékelni, csakis úgy lehet, ha sokkal átfogóbban szemlélődünk. Segal Viktor – akinek pályafutása a határokon átívelő –, érdekes meglátásokkal és elgondolkodtató nézőpontból tudja mérlegelni, jellemezni a helyzetet.
Györffy Árpádot a szakmában már régóta ismerik, az Arany Kaviár Étteremben tűnt fel, és gyorsan felfedezték tehetségét. Konyhafőnöki munkája mellett számos szakmai versenyen tevékenykedett, és nemrégiben a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive séfje lett. A nagyközönség találkozhatott vele a Masterchef VIP műsorában, mint zsűritag, ő is azon séfek egyike, aki a munkája szerelmese, akire érdemes odafigyelni. Arról kérdeztük, hogy új pozíciója milyen feladatokkal jár, illetve, hogy a mostani helyzetet miként látja egy szálloda executive séfje.
Magyarország az utóbbi években számos gasztronómiai sikert könyvelhetett el magának. Ehhez hozzátartozik, hogy nemzetközi szinten értünk el sikereket, figyelnek ránk és séfjeinkre. Rendelkezünk olyan éttermekkel, melyek a legmagasabb elismerést, a Michelin-csillagot tudhatják magukénak.