Idén ideje másként nézni a BBQ-ra és a grillre. A bevált sémák tökéletes megoldásokat adnak, ám érdemes tovább is tekinteni. Mind a két technológia rengeteg lehetőséget rejt magában. Akár az alapanyagok, akár az alkalmazott berendezések felől nézzük, mára sokkal kifinomultabb megoldásokat is lehet használni, mint azt gondolnánk. A szakemberek rengeteg ötletet adhatnak akár a vendéglátás, akár a hobbi grillezők számára.
Női energiák a gasztronómiában? Három kiemelkedő hölgy, három figyelemre méltó életút, három történet. Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál roppant érdekes tematikával érkezik.
Mindannyian nehéz évet hagytunk magunk mögött, alighanem 2023 nem aranybetűkkel íródik be a történelemkönyvekbe. Óriási infláció, irreális energiaárak, emelkedő alapanyagköltség – a HoReCa-szektor szereplői azt remélik, 2024-ben már csak felfelé vezet út.
Számos kihívással szembesültek a vendéglátósok 2023-ban is, mégis jellemzően igen szép forgalmat értek el. A minden téren emelkedő költségek azonban az eredményességi mutatókat a kiváló ünnepi szezon ellenére is csökkentik. Szakmai szervezeteket kérdeztünk arról, hogyan értékelik az ágazat helyzetét, tavalyi évét és mire számítanak 2024-ben.