A Starbucks hisz abban, hogy a példamutatás és az összefogás erejével a fenntarthatósági törekvések látható és érezhető eredményekben teljesedhessenek ki, ennek megfelelően pedig a saját zöld kezdeményezései mellett, vendégeit is a környezetbarát megoldások előtérbe helyezésére ösztönzi.

A Magyarországon az AmRest által üzemeltetett kávézólánc évek óta azon dolgozik, hogy a kávézás élvezete hozzájáruljon a fenntarthatóbb jövő kialakításához. Ezt a törekvését pedig számos környezettudatos aktivitással mozdítja elő. A bolygó egészségét szolgálja az az italonként érvényesíthető 200 forintos kedvezmény is, amelyet a saját termoszukat vagy reusable cupukat használó vendégei élvezhetnek. Ehhez kapcsolódóan a kávézólánc április 14-27. között bármelyik grande Iced Shaken Espresso mellé egyedi, csak ebben az időszakban elérhető reusable cup-pal készült, az energiák összekapcsolódását és a természet tavaszi megújulását szimbolizáló mintával.

A fenntarthatóság eszméjét követve, a Starbucks a magyarországi élelmiszerpazarlás elleni harchoz és a zöld területek növeléséhez is hozzájárul. Az elmúlt közel 3 évben a Munch ételmentő platformmal együttműködve jelentős mennyiségű élelmiszer megmentését tette lehetővé, 2021 óta pedig a Közösségi Erdőkért Alapítványt (MyForest) is támogatja. A kezdeményezés során országszerte húsz forintot számol fel minden egyszer használatos pohár árára, amelyből tavaly több mint 63 ezer facsemetét ültettek el.