Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition az egyik legnevesebb nemzetközi verseny a szeszes italok világában. Az idei év pedig magyar sikerrel zárult: az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál: a minőséget, a megjelenést, és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e. A minőség természetesen kiemelt fontosságú: a benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt.

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Az Árpád Pálinka Manufaktúra úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit, merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott. Az Árpád Classic Gin aranyérme mellett a másik benevezett gin, a Magyarország ikonikus fűszeréből készített Árpád Paprika Gin ezüstérmet érdemelt.