Eldőlt, hogy ki képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén. Rendkívül izgalmas versenyt láthatott a közönség.
A magyar Bocuse d’Or Akadémia továbbra is nagy erőfeszítéseket tesz a tehetséges séfek felkutatása érdekében, illetve hazánk nemzetközi gasztronómiai elismerésében. Ennek egyik fontos eseménye a volt a Bocuse d’Or magyar döntő.
Az idei csapatok:
Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László
Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noel
Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik
Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond
A versenyfeladat:
1 téma lazac mártással, két vegetáriánus köret, illetve külön szervírozni kellett egy ragut.
2 téma meleg tengeri fogás volt, kötelező elemként céklának, almának, zellernek, kagylónak és ráknak kellett megjelenni a tányéron. is.
A Bocuse d’Or magyar döntő eredménye:
A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László
A legjobb hal: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A médiazsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás
Az idei évben az Akadémia újabb életműdíjat is adott, amit Pesti István séf kapott.
A döntő nyertese:
Kelemen Roland és commis-a, Fodor Noel lett a döntő nyertese. Ők képviselik hazánkat 2024-ben a norvégiai Trondheimben, a Bocuse d’Or európai döntőjén.