Eldőlt, hogy ki képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén. Rendkívül izgalmas versenyt láthatott a közönség.

A magyar Bocuse d’Or Akadémia továbbra is nagy erőfeszítéseket tesz a tehetséges séfek felkutatása érdekében, illetve hazánk nemzetközi gasztronómiai elismerésében. Ennek egyik fontos eseménye a volt a Bocuse d’Or magyar döntő.

Az idei csapatok:

Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László

Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noel

Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik

Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond

A versenyfeladat:

1 téma lazac mártással, két vegetáriánus köret, illetve külön szervírozni kellett egy ragut.

2 téma meleg tengeri fogás volt, kötelező elemként céklának, almának, zellernek, kagylónak és ráknak kellett megjelenni a tányéron. is.

A Bocuse d’Or magyar döntő eredménye:

A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László

A legjobb hal: Hack Barnabás

A legjobb commis: Kaiser Botond

A médiazsűri különdíja: Molnár Bence

A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás

Az idei évben az Akadémia újabb életműdíjat is adott, amit Pesti István séf kapott.

 

A döntő nyertese:

Kelemen Roland és commis-a, Fodor Noel lett a döntő nyertese. Ők képviselik hazánkat 2024-ben a norvégiai Trondheimben, a Bocuse d’Or európai döntőjén.