Közös, országos programot szerveztek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én.
Az ország több helyszínén is zajló programon a vendégek a frissen csapolt sörök mellett a sörfőzdék saját vendéglátóhelyeinek sajátos hangulatával ismerkedhettek.
Tokajban a BAZ Beer sörfőzde az eseménnyel egy időben zajló Tokaji Szüreti Napokon és a város másik felén található üzemben is kóstolókkal, utóbbi helyszínen pedig főzdetúrával készült.
Ózdon, a Bolyki Serházban a vendégek megkóstolhatták az új Szűretlen Ribizlis sört.
Az Etyeki Sörmanufaktúra hat tételes sörkóstolóval gazdagított főzdelátogatásokkal készült, Kőbányán, a Horizont Brewing Taproomjában a Baan’s Kitchen hamburgereit kínálták a friss sörök mellé. A Monyo Brewing-nél ugyancsak bejárható volt a sörfőzde. Székesfehérváron, a hübris sörfőzde hétvégén „üktoberfest” rendezvényt tartott.
A Pécsi Sörfőzde különleges, esti főzdelátogatásokat szervezett a Főzdekocsmák Éjszakája alkalmából, Békésszentandráson pedig a Szent András Sörfőzde vendéglátóhelye és mintaboltja készült külön programokkal.