Az első hullám közben is kikértük Magyarország egyik ismert cukrászának, Damniczki Balázsnak a véleményét, és most is kíváncsiak voltunk rá, hogy a gasztronómián belül hogyan is alakulhat a cukrászdák élete. Sajnos nincsenek csodák, és nincsenek mérvadó, megnyugtató megoldások.
Idén először rendezték meg civil kezdeményezésként az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre az összes hazai gyártó meghívást kapott és szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e, illetve, hogy a teljes szaloncukor kínálatukból hányat indítanak el a versenyben.
Augusztus 29-30. között a tudatos, bio életmódot követő kürtőskalács rajongóknak kedvez a Vitéz Kürtős csapata. A nagy népszerűségnek örvendő Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdába szombaton és vasárnap beköltözik az egészségtudatosság.
Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával.
A szegedi Virág Cukrászda két terméke, valamint a pilisszentiváni Ludwig & Mentesi Kft., a monori AMI Süti Kft. és a tápiószecsői Hisztéria cukrászda egy-egy alkotása jutott az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.
Ezüstérmet nyert a 25. IKA CulinaryOlympics konyhaművészeti olimpián (más néven szakácsolimpián) cukrászművészeti kategóriában, 70 centiméter magas, hindu istenséget ábrázoló kompozíciójával a székesfehérvári Szántó Éva. A vetélkedésen több, mint 2000 induló vett részt.