Gelato Europe Cup, azaz Fagylalt Európa Bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, mely Olaszországban és egyben a világon a legrangosabb csapatbajnokság, ami a kézműves fagylaltra épül.
A nehéz helyzet ellenére a cukrászok nem csüggednek, folyamatosan keresik a megoldásokat a felmerülő problémákra, a kulcsszavuk pedig az optimalizálás.
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület ügyvezetőjének és társelnökének szavai egyaránt adnak okot a pesszimizmusra és az optimizmusra. A gazdasági – főleg az energia – helyzet sosem látott terheket ró a vállalkozásokra, bezárásokról is lehet hallani, ugyanakkor az Ipartestület tanműhelye ősszel is csúcsüzemben működött, a szakmai bemutatókra, képzésekre, workshopokra pedig nemhogy csökkent, de idén nőtt az igény.
November 14-én a Gerbaud Kávéház adott otthont Menyhárt Attila mestercukrász bemutatójának, aki a World Chocolate Masters tavaszi kölni selejtezőjén és október végi párizsi világdöntőjén, valamint a versenyekre való felkészülés során szerzett tapasztalatait ismertette a nagy számú szakmai közönséggel. A professzionális tejszínek és vajak gyártója, a Debic márka támogatásával szervezett rendezvényen Közép-Európa legjobb cukrász-nagymestere bejelentette, hogy három év után otthagyja a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászséf pozícióját, és önálló útra lép.
Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász kreációja, a „HUNCUT SZILVA HERCEG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László cukrászmester nyerte a „Nagyi kedvence” fantázianevű alkotással.
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.