2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resort-ban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését a Magyar Cukrász Ipartestület, a magyar vendéglátó cukrász vállalkozások szakmai érdekképviselete.
A Michelin ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante februártól megújult desszertkínálattal vár. A Mihályi László szakmai vezetésével megalkotott új desszertválaszték nem szimplán kiváló gasztronómiai, hanem intellektuális és emocionális élményt is kíván nyújtani.
Gelato Europe Cup, azaz Fagylalt Európa Bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, mely Olaszországban és egyben a világon a legrangosabb csapatbajnokság, ami a kézműves fagylaltra épül.
A nehéz helyzet ellenére a cukrászok nem csüggednek, folyamatosan keresik a megoldásokat a felmerülő problémákra, a kulcsszavuk pedig az optimalizálás.
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület ügyvezetőjének és társelnökének szavai egyaránt adnak okot a pesszimizmusra és az optimizmusra. A gazdasági – főleg az energia – helyzet sosem látott terheket ró a vállalkozásokra, bezárásokról is lehet hallani, ugyanakkor az Ipartestület tanműhelye ősszel is csúcsüzemben működött, a szakmai bemutatókra, képzésekre, workshopokra pedig nemhogy csökkent, de idén nőtt az igény.