Miután a zsűri döntött, bemutatták a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája döntőseit a Zila Kávéházban.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett versenyek döntőjébe 5-5 torta került be, melyek közül a zsűri júniusban választja ki az idei győztest. A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján értékelte a zsűri.
A cukrászok gyakran a hagyományos ízekből indultak ki, mint a málna, a mák, a megy, a cseresznye és a túró, amely a fő alkotóelemeket jelentette, de előkerültek például a zöldségek is, mint a cékla, a paradicsom, de volt, aki szarvasgombával is próbálkozott.
A cukormentes torták esetében a hozzávalókat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok. A győztes torta elemzését egy független élelmiszervizsgáló laboratórium végzi majd.
A Magyarország Tortája verseny döntősei:
Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda
Szent Erzsébet – Hisztéria Cukrászda
Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda
Fertődi Fekete – Frer Cukrászda
Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda
Magyarország Cukormentes Tortája döntősei:
Homok arany – Horváth Cukrászda
Kócos Kajszi - Édességlabor
Málnás zöldségtorta – Frer Cukrészda
Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda
Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda